Rektör Şahin Canlı Yayında Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı

•  21 Nisan 2020 Salı

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve KARMER Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Bozdoğan Üniversitemiz sosyal medya hesaplarından canlı yayınla öğrencilerimizin sorularını cevapladılar.

Rektörümüz yapmış olduğu açılış konuşmasında şunları söyledi: “Öğrencilerimiz bizim için çok değerlidir. Öğrencilerimizin her türlü sorununu çözmek için kendimi sorumlu hissediyorum. Bahar geldi ve kampüsümüz çok güzel. Fakat öğrencilerimiz olmadığında bu güzellik yarım kalıyor. Sizler buraya gelince her şey daha güzel olacak. Sizleri özledik ama salgın sürecinde evlerinizde kalmanız gerekiyor. İnşallah salgın bitince, güzel günler geldiğinde öğrencilerimizi mutlu edeceğiz. Gerekirse bahar şenliklerini telafi edeceğiz. Onlara mezuniyet törenlerinin en güzelini yapacağız ve en az üç tane konser yapmayı planlıyoruz. Evde kaldıkları süreci fazlasıyla telafi edeceğiz” dedi.

KARMER Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Bozdoğan öğrencilerden gelen soruları Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e yöneltti. Rektörümüzün öne çıkan cevapları ise şu şekildedir:

Mezuniyet töreni ve bahar şenlikleri en coşkulu şekilde yapılacaktır.

Ara sınavlar (vize) ödev şeklinde olacak. 4-17 Mayıs tarihleri arasında ara sınav yerine geçecek ödev, proje, açık uçlu soru, sunum veya online video gibi öğretim elemanın belirleyeceği bir ödev yöntemi ile öğrencilere ödev verilecektir. Bu ödevler ara sınav yerine geçecektir.

Final ve Bütünleme sınavları için salgın süreci takip edilecek; sürece göre öğrencilerin mağdur olmayacağı şekilde kararlar alınacaktır.

Yaz okulu salgın sürecine göre karara bağlanacaktır. Eğer yaz okulu yapılamazsa tek ders olarak uygulanan bütünleme sınavı dört ders olarak uygulanacaktır. Salgın sürecine bağlı olarak eğer öğrenciler Tokat’a dönerlerse yurtlar açık olacaktır.

Uzaktan eğitim kapsamında ders notları ve asenkron videolar sisteme yüklenmiştir. Bunlara ek olarak canlı dersler de verilmeye başlanacak ve canlı dersler kaydedilerek sisteme yüklenecektir.

Uygulamalı derslerin bir kısmı online olarak yapılacaktır. Fiziki olarak yapılması zorunlu haller için ilgili telafi programları yapılacaktır.

Yüksek lisans ve doktora programları vize ve final sınavları ödev olarak yapılabilecektir. Tez savunmaları ise canlı bağlantı olarak yapılmaktadır.

Mezun durumunda olanlar için (Tıp ve Diş Hekimliği hariç olmak üzere) staj süreçleri ödev şeklinde gerçekleştirilecektir. Ara sınıf öğrencilerinin stajları ileri bir tarihte telafi edilecektir.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin öğrencilere hitap ederek öğrencilerimizin asla umutsuzluğa kapılmamalarını ve evde kaldıkları süreci iyi değerlendirerek eğitimlerini aksatmamalarını rica etti. Bu kapsamda, öğrencilerin günlük kıyafetlerini giyerek sanki okula gidecekmiş gibi eğitimlerine evde çevrimiçi olarak devam etmelerini söyledi. Ayrıca, bu sürecin öğrencilerimiz için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Rektörümüz öğrencilerin hobilerine daha fazla zaman ayırarak daha verimli bir süreç geçirebileceklerini ifade etti.

Rektör Şahin öğrencilerin merak ettiği bütün konulara yönelik açıklamaların üniversitemiz resmi iletişim kanallarından gereken zamanlarda paylaşılacağına değinerek takipte kalınmasını öğrencilerden rica etti.

Canlı yayını kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler aşağıdaki linkten yayına ulaşabilirler.

Canlı Yayını Tekrar İzlemek İçin Tıklayınız