Günümüz Coronavirüsü ve Korunma Yolları Semineri

•  12 Mart 2020 Perşembe

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü tarafından “Günümüz Coronavirüsü ve Korunma Yolları” semineri gerçekleştirildi. Şehit Ferhat Kaya Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özbay, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Tarhan, Prof. Dr. İsa Karaman, Prof. Dr. Mücahit Eğri, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilge Hilal Çadırcı Efeli yapmış olduğu açılış konuşmasında, Coronavirüsler hakkında bilgiler aktararak Dünya Sağlık Örgütü tarafından coronavirüsün pandemi olarak ilan edildiğini ifade etti. Efeli konuşmasında, “Bugün sizlere son dönemde herkesin merak ettiği tehlikeli ve henüz tedavisi olmayan bu hastalık hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Semineri düzenlemede emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşması sonrası Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Karaman Günümüz Coronavirüs hakkında bilgiler aktardı. Sonrasında ise dinleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücahit Eğri ise, “Covid-19 Salgını ve Korunma Önlemleri” konusunda dinleyicileri bilgilendirdi. Akabinde dinleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Seminer sonrası Prof. Dr. İsa Karaman ve Prof. Dr. Mücahit Eğri’ye plaket takdim edildi.